Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
Презентація Центру політологічних, гуманітарних та прикладних досліджень з нагоди виходу в світ першої публікації О.А. Малиновської - Київський університет права
Презентація Центру політологічних, гуманітарних та прикладних досліджень з нагоди виходу в світ першої публікації О.А. Малиновської
       29-го листопада в КУП відбулася презентація Центру політологічних, гуманітарних та прикладних досліджень Університету з нагоди виходу в світ першої публікації, підготованої в рамках його програм, - навчального посібника О.А. Малиновської «Міграція та міграційна політика», яка викладає спецкурс з цієї проблематики, а також «круглий стіл» на тему: «Удосконалення міграційного законодавства України: проблеми і шляхи їх розв’язання», за участі провідних фахівців з вказаної проблематики та студентів Університету.
      На початку заходу директор Центру, зав. кафедри гуманітарних дисциплін О.В. Потєхін ознайомив присутніх з завданнями цієї структури, створеної з ініціативи ректора КУП проф. Ю.Л. Бошицького (який, до речі, написав передмову до згаданого посібника) та дослідницькими програмами, що виконуються в Центрі). Авторка посібника О.А. Малиновська розповіла про засади своїх поглядів на досліджену проблему, що базуються на світовому досвіді, аналізу тенденцій та багаторічній безпосередній роботі у новостворених органах державного управління процесами міграцій в незалежній Україні. Її позиція отримала розвиток та на її користь були наведені додаткові аргументи Старшим координатором програм представництва в Україні Міжнародної організація з міграцій Дайвою Вілкєліте.

       Заступник Керівника Головного управління міжнародних відносин, керівник управління двостороннього співробітництва Адміністрації Президента України, нещодавно – Генеральний консул України в м. Барселона (Іспанія) Ю.А.Клименко підкреслив практичну цінність книги О.А.Малиновської, оскільки в ній висвітлюються питання, надзвичайно важливі як для кожного потенційного чи актуального мігранта, так і представників дипломатичної служби України, що повсякденно стикаються з їхніми проблемами.
       Народний депутат України І.О. Заєць вказав на відсутність надійних статистичних даних прибуття чи виїзду мігрантів з України, без чого неможливо створювати відповідну законодавчу базу для врегулювання цих процесів та порушив питання набуття новоприбулими в нашу країну національної ідентичності.

       Голова Всеукраїнської спілки працівників-мігрантів в Україні та за її межами, заступник Голови Ради з питань трудової міграції громадян України при Кабінеті міністрів України С.О.Олійник зосередився на факторах, що запобігають поверненню трудових мігрантів, надав їм емоційно-доказової спрямованості, втім не навів для їх пояснення достатніх системних аргументів. Зав. відділу міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України В.О. Позняк доповів про тенденції взаємозв’язку міграційних та демографічних процесів, підкресливши вагомість положень книги О,А.Малиновської, в яких показано об’єктивні тенденції, що неминуче вплинуть на ситуацію з міграціями в Україні.
       Директор Інституту європейських досліджень НАН України, співробітник Центру КУП НАНУ, колишній радник-посланник Посольства України в Німеччині А.І.Кудряченко поділився своїми враженнями, отриманими в результаті досвіду роботи за кордоном та скептично висловився щодо перспектив інтеграції мігрантів в країнах поселення.
       В обговоренні питань, запропонованих на «круглий стіл», активну участь також брали О.Оснач, аспірант Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України, студенти відділення міжнародного права Університету, зокрема Ю.Дроздова та Х.Шумеляк.
       Підсумки обговорення підвела проректор з наукової роботи КУП НАН України О.В.Чернецька.
 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »