Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
В КУП НАНУ відбулася ІV Всеукраїнська науково-практичноа конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» - Київський університет права
Головна >> Про нас >> Новини >> В КУП НАНУ відбулася ІV Всеукраїнська науково-практичноа конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні»
В КУП НАНУ відбулася ІV Всеукраїнська науково-практичноа конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні»
   19 квітня 2013 р. Київський університет права НАН України за участі Рівненської державної обласної адміністрації, Союзу юристів України провів науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» на базі Рівненського інституту КУП НАН України.
   Актуальність обраної проблематики для проведення науково-практичної конференції не викликає сумнівів, оскільки започатковані в державі соціально-економічні перетворення, правова, судова та адміністративна реформи мають базуватися на сучасних методологічних і теоретичних засадах державотворення та правотворення, тобто потребують наукового обґрунтування.
   У роботі конференції взяли участь представники навчальних закладів та установ, а також місцевої влади, зокрема заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Володимирович Губанов, керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради Микола Іванович Яцюк, начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Миколайович Таргонський, заступник начальника Головного управління юстиції у Рівненській області Лариса Степанівна Серватович, народний депутат чотирьох скликань Юрій Анатолієвич Кармазін.

   З привітальним словом до учасників конференції на пленарному засіданні виступив ректор Київського університету права НАН України, професор, Заслужений юрист України Юрій Ладиславович Бошицький, що взаємодія освіти і науки є комплексним процесом, в якому університети традиційно відіграють провідну роль. При цьому навчальний процес і проведення наукових досліджень взаємопов’язані та забезпечують єдність засвоєння і передачі знань. Одним з головних принципів створення європейського освітнього простору є освіта, яка заснована на наукових дослідженнях. Обрана тематика науково-практичної конференції є гарною можливістю наукового диспуту для молодих вчених, під час проведення якого, доцільно обговорити проблеми правотворення в сучасній Україні, розробити науково та юридично обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення правової системи України. Для студентської молоді є чудова можливість набути нових знань, які нададуть можливість орієнтуватися не лише в глобальних процесах правового розвитку сучасного світу, але й в процесі інтеграції України до європейського правового простору.
   На адресу організаторів та учасників конференції надійшли листи привітання від Президента Національної академії наук України, академіка НАН України Б.Є.Патона,
Голови Рівненської облдержадміністрації В.М.Берташа, Голови Союзу юристів України, Президента Світового Конгресу українських юристів В.О.Євдокимова.

   До учасників конференції із словами вітання звернулися заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Володимирович Губанов, який зокрема зазначив, що на сьогодні надзвичайно важливо усвідомити необхідність кардинальних перетворень не тільки у суспільному чи економічному просторі, а передусім у сфері права, яке покликане забезпечити належний рівень соціальних стандартів, стабільність та стійкість державних інституцій, оптимальні умови розвитку освіти та культури. Саме тому, правотворчість нині постає рушієм демократичних трансформацій суспільства. Зважаючи на це, вона має якнайповніше відповідати соціальним запитам, бути науково обґрунтованою і максимально використовувати досягнення сучасної юридичної науки. Прикметно, що конференція, присвячена актуальним проблемам правотворення в сучасній Україні, проводиться на базі територіально відокремленого структурного підрозділу – Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України уже не вперше. Отже, можна стверджувати наявність певної, сформованої на теренах західного регіону, правничої традиції.

   У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, піднімалися актуальні питання проблем сучасного право творення в Україні, зокрема «Актуальні питання правотворення в сфері інтелектуальної власності в Україні: проблеми теорії і практики» (Бошицький Ю.Л., к.ю.н., професор, заслужений юрист України, ректор КУП НАН України); «Юридичний позитивізм як наукова спадщина і проблеми правотворення в сучасній Україні» (Іванов В.М., к.і.н. доцент, завідувач кафедри КУП НАН України); «Особливості традиційної інновації розвитку теорії держави і права» (Коцюбинська О.Ю., к.ю.н., доцент КУП НАН України); «Інститут присяжних у кримінальному процесі України» (Короленко М.П., к.ю.н., доцент, декан юридичного факультету КУП НАН України); «Окремі проблеми реформування митних органів в Україні» (Корнева Т.В., к.ю.н., доцент Рівненського інституту КУП НАН України); «Організаційно-правові проблеми реалізації принципу спеціалізації в місцевих загальних судах» (Оверчук С.В., к.ю.н., завідувач кафедри загальнотеоретичних правових дисциплін Рівненського інституту КУП НАН України).


   ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні», відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.
   Обмін досвідом, думками, аналіз процесів державотворення та правотворення, які характерні для сьогодення країни, дали можливість присутнім на ІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» напрацювати та схвалити рекомендації.

Оргкомітет конференції

 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »