Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
У РІ КУП НАНУ відбулась V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» - Київський університет права
Головна >> Про нас >> Новини >> У РІ КУП НАНУ відбулась V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні»
У РІ КУП НАНУ відбулась V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні»
     24 квітня 2014 р. Київський університет права НАН України за участі Рівненської державної обласної адміністрації, Союзу юристів України провів науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» на базі Рівненського інституту КУП НАН України.
     Актуальність обраної проблематики для проведення науково-практичної конференції не викликає сумнівів, оскільки започатковані в державі соціально-економічні перетворення, правова, судова та адміністративна реформи мають базуватися на сучасних методологічних і теоретичних засадах державотворення та правотворення, тобто потребують наукового обґрунтування.
     У роботі конференції взяли участь представники навчальних закладів та установ, а також місцевої влади, зокрема заступник голови Рівненської Обласної Ради Степан Іванович Павлюк, заступник начальника Головного управління юстиції у Рівненській області Лариса Степанівна Серватович, Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

     З привітальним словом до учасників конференції на пленарному засіданні, від імені ректора Київського університету права НАН України, професора, Заслуженого юриста України Юрія Ладиславовича Бошицького, виступила декан факультету міжнародних відносин КУП НАНУ Дей Марина Олександрівна, що взаємодія освіти і науки є комплексним процесом, в якому університети традиційно відіграють провідну роль. При цьому навчальний процес і проведення наукових досліджень взаємопов’язані та забезпечують єдність засвоєння і передачі знань. Одним з головних принципів створення європейського освітнього простору є освіта, яка заснована на наукових дослідженнях. Обрана тематика науково-практичної конференції є гарною можливістю наукового диспуту для молодих вчених, під час проведення якого, доцільно обговорити проблеми правотворення в сучасній Україні, розробити науково та юридично обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення правової системи України. Для студентської молоді є чудова можливість набути нових знань, які нададуть можливість орієнтуватися не лише в глобальних процесах правового розвитку сучасного світу, але й в процесі інтеграції України до європейського правового простору.
     На адресу організаторів та учасників конференції надійшли листи привітання від Президента Національної академії наук України, академіка НАН України Б.Є.Патона, Голови Союзу юристів України, Президента Світового Конгресу українських юристів В.О.Євдокимова, начальника управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Г.М. Таргонського.

     До учасників конференції із словами вітання звернулися заступник голови Рівненської Обласної Ради Степан Іванович Павлюк, який зокрема зазначив, що на сьогодні надзвичайно важливо усвідомити необхідність кардинальних перетворень не тільки у суспільному чи економічному просторі, а передусім й конституційною реформою. Модернізація Потребує закріплення на рівні Конституції розширення прав місцевого самоврядування відповідно до принципів децентралізації та субсидіарності, посилення захисту прав і свобод людини. Слід невідкладно ухвалити «Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні».
     Прикметно, що конференція, присвячена актуальним проблемам правотворення в сучасній Україні, проводиться на базі територіально відокремленого структурного підрозділу – Рівненського інституту Київського університету права Національної академії наук України уже не вперше. Отже, можна стверджувати наявність певної, сформованої на теренах західного регіону, правничої традиції.

     З вітальним словом, до учасників конференції звернулася заступник начальника головного управління юстиції у Рівненській області Лариса Степанівна Серватович, яка підкреслила, що вкрай важливою є проблема побудови нової моделі регіональної політики та політики місцевого самоврядування, що передбачатиме розширення фінансово-економічного та організаційного підґрунтя самоврядування громад та перебудова на цих засадах відносин між центром та регіонами.

     Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, благословив всіх учасників та гостей конференції.  Він зазначив, що християнство лежить в основі націоналістичної доктрини. Теоретики українського самостійництва не лише підносили значення віри в житті та політичній боротьбі, але й наголошували на важливості відродження впливу Церкви на суспільство, неможливості повноцінного буття нації без християнства.

     У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, піднімалися актуальні питання проблем сучасного правотворення в Україні, зокрема «Актуальність правотворення на сучасному етапі» (Дей М.О., к.ю.н. доцент, декан факультету міжнародних відносин КУП НАН України); «Природне право та конституціоналізм» (Кудря І.Г., д.філос.н., доцент КУП НАН України); «Праксеологія системи забезпечення суспільної безпеки» (Беззубов Д.О., к.ю.н., доцент КУП НАН України); «Організаційно-правові особливості забезпечення безпеки при проведенні інформаційно-аналітичної діяльності в міжнародних відносинах» (Кузьменко А.М., к.ю.н., доцент КУП НАН України); «Особливості адміністративної юрисдикції та реалізації відповідних повноважень митними органами України» (Корнєва Т.В., к.ю.н., доцент Рівненського інституту КУП НАН України); «Інститут угод за новим КПК – за чи проти» (Мартіросян А.Г., к.ю.н., завідувач кафедри спеціальних юридичних дисциплін Рівненського інституту КУП НАН України).

     V Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні», відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.
     Обмін досвідом, думками, аналіз процесів державотворення та правотворення, які характерні для сьогодення країни, дали можливість присутнім на V Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні» напрацювати та схвалити рекомендації.

Оргкомітет конференції

 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »