Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
Київський університет права НАН України спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією та Ужгородським національним університетом провів ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Європейська юридична освіта і наука» у м.Ужгород - Київський університет права
Головна >> Про нас >> Новини >> Київський університет права НАН України спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією та Ужгородським національним університетом провів ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Європейська юридична освіта і наука» у м.Ужгород
Київський університет права НАН України спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією та Ужгородським національним університетом провів ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Європейська юридична освіта і наука» у м.Ужгород
     13-14 листопада 2015 року Київський університет права НАН України спільно з Закарпатською обласною державною адміністрацією та Ужгородським національним університетом провів ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Європейська юридична освіта і наука» у місті Ужгород.

     На адресу організаторів та учасників міжнародної науково-практичної конференції надійшли привітання, зокрема від Президента Національної академії наук України, академіка НАН України Бориса Євгеновича Патона; Голови Союзу юристів України Валерія Олександровича Євдокимова; в яких зазначається, що перед вітчизняною правовою наукою стоять важливі завдання щодо забезпечення інтеграції української освіти і науки у європейський освітянський простір, ефективного юридичного забезпечення становлення якісно нових суспільних відносин в нашій державі.

     З вітальним словом від Закарпатської облдержадміністрації до молодих науковців звернувся заступник голови – керівник апарату Закарпатської облдержадміністрації Олександр Владиславович Петік, який висловив надію, що доповіді, які пролунають на конференції допоможуть реалізовувати багатогранні досягнення науки зі світової юридичної практики.

     Із вступним словом до учасників конференції на пленарному засіданні виступив ректор Київського університету права НАН України, професор, Заслужений юрист України Юрій Ладиславович Бошицький, в якому, зокрема, зазначив, що як доводить світовий та вітчизняний досвід суспільного розвитку, жодні соціальні перетворення неможливі за відсутності сучасного теоретичного обґрунтування. У сучасних умовах наука розробляє конкретні наукові пропозиції та рекомендації стосовно усіх без виключення сфер суспільного життя, а юридична наука надає їх державно-правовій практиці. У наш час, коли відбувається процес становлення правової держави, соціальна та юридична практика, не може не вивчати та не враховувати теоретичних висновків, які випливають із узагальнення її досвіду, а також не брати до уваги науково обґрунтованих рекомендацій, спрямованих на вдосконалення практичної діяльності.

     До учасників конференції із вітальним словом від Ужгородського національного університету звернувся декан юридичного факультету Ужгородського національного університету, д.ю.н., професор Ярослав Володимирович Лазур, який зазначив, що підготовка юристів у вищих навчальних закладах Україні має відповідати сучасним вимогам європейської освіти, а тому сучасна юридична наука та юридична освіта набувають особливої ваги та значення, оскільки знаходяться в умовах, коли право і держава зазнають таких змін, які тягнуть за собою не тільки появу нових сфер юриспруденції, але й зміну їх змісту і складу наук, що входять до неї.

     У наукових доповідях, піднімалися актуальні питання вищої юридичної освіти в Україні, зокрема: «Імплементація європейських стандартів у сфері юридичної освіти» – Лазур Я. В., д.ю.н., професор; «Роль вищого навчального закладу у формуванні цілісної особистості молодого спеціаліста» – Армаш Н. О., д.ю.н., доцент; «Реформа вищої освіти в державах Центральної Європи і України: загальне і особливе» – Лемак В. В., д.ю.н., професор, член-кор. Академії правових наук України; «Окремі напрямки співпраці у сфері приватного права із колегами із ВНЗ ЄС» – Шишка Р. Б., д.ю.н., професор; «Використання ноозасобів і грід-технологій в юридичному вузі: вітчизняний та європейський досвід» – Біленчук П. Д., професор кафедри, к.ю.н.; «Концепція розвитку кафедри міжнародного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та пріоритетні напрями освітньої, методологічної, наукової діяльності» – Динис Г. Г., к.ю.н., доцент.

     Робота міжнародної науково-практичної конференції «Європейська юридична освіта і наука» здійснювалася у формі пленарного засідання на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

 

     Обрана тематика міжнародної науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.
     Обмін досвідом, думками, аналіз проблем вищої юридичної освіти в Україні дали можливість присутнім на ІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Європейська юридична освіта і наука» напрацювати та схвалити Рекомендації.

Оргкомітет конференції

 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »