Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
Вібулася перша Міжнародна науково-практична конференція КУП НАНУ в АР Крим - Київський університет права
Вібулася перша Міжнародна науково-практична конференція КУП НАНУ в АР Крим
ЗВІТ


 Роботи першої Міжнародної науково-практичної конференціїм КУП НАНУ в  Алушта (АР Крим)

29 жовтня -1 листопада 2009 р.





      Київський університет права НАН України започаткував проведення циклу міжнародних  науково-практичних конференцій  під назвою «Сучасні проблеми правової системи України», перша з яких проходила з 29 жовтня по 1 листопада 2009 р. в м. Алушта (АРК). Організаторами конференції виступили Київський університет права НАН України та Таврійський національний університет ім. В.І.Вернадського.

        Крім представників установ-організаторів, у роботі науково-практичної конференції взяли участь молоді вчені, аспіранти та студенти провідних навчальних закладів та установ, зокрема: Міністерства юстиції України, Інституту держави і права ім. В.М.Корецького, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету внутрішніх справ, Одеської національної юридичної академії, Донецького юридичного інституту ЛДУВС ім. Е.О.Дідоренка, Донецького національного університету, Маріупольського державного гуманітарного університету.

       Робота науково-практичної конференції «Сучасні проблеми правової системи України» традиційно здійснювалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій. З привітальним словом до учасників конференції на пленарному засіданні виступив ректор Київського університету права НАН України, професор, Заслужений юрист України Ю.Л.Бошицький, де зокрема зазначив, що на сучасному етапі Україна переживає складний процес реформування свого правопорядку і його адаптації до нових соціально-політичних і економічних умов. Важлива роль при цьому відводиться з'ясуванню закономірностей виникнення, розвитку та функціонування правових систем сучасності з метою вдосконалення національного законодавства. І саме тому, обрана тематика науково-практичної конференції є гарною можливістю наукового диспуту для молодих вчених, під час проведення якого, доцільно обговорити сучасний стан національної правової системи, шляхи розбудови правової системи України, провести ґрунтовний порівняльний аналіз сучасних правових систем і розробити науково та юридично обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення функціонування правової системи України. Для студентської молоді є чудова можливість набути нових знань, які нададуть можливість орієнтуватися не лише в глобальних процесах правового розвитку сучасного світу, але й в процесі інтеграції України до європейського правового простору.

       На адресу організаторів та учасників конференції надійшли листи привітання від Міністра юстиції України М.В.Оніщука, Голови Конституційного Суду України А.А.Стрижака, Віце-президента НАНУ  академіка В.М.Геєця, Голови Державного департаменту інтелектуальної власності М.В.Паладія, в яких зокрема зазначається, що наукові дискусії та обмін досвідом стануть в нагоді при вирішенні державотворчих і правових проблем, а науковий доробок конференції сприятиме реалізації однієї з найважливіших задач національної правової політики - розбудові правової держави, заснованої на засадах пріоритету прав і свобод людини, економічного, політичного та ідеологічного плюралізму.

       На пленарному засіданні до учасників конференції з привітанням звернувся проректор з наукової роботи Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського Бержанський В.Н., який зазначив, що такий науковий захід, який проводить Київський університет права НАН України на кримській землі, сприяє подальшому утвердженню наукових зв'язків між навчальними закладами та надає можливість залучити науковців та практиків до обговорення проблем у сфері обраної проблематики.

Після пленарного засідання учасники конференції працювали у шести наукових секціях:

1) теорії та історії держави і права, історії політичних та правових вчень, філософії права (керівник - к.ю.н., доцент Т.Дідич);

2) конституційного та фінансового права, адміністративного права та процесу (керівник - к.ю.н., доцент, проректор з наукової роботи О.Чернецька);

3) цивільного права та процесу, земельного, аграрного та трудового права, права інтелектуальної власності (керівник - к.ю.н., завідувач кафедри цивільного та трудового права О.Мацегорін);

4) екологічного та підприємницького права (керівник - к.ю.н., завідувач кафедри підприємницького права С.Юшина);

5) кримінального права та процесу, кримінально-виконавчого права та кримінології (керівник - к.ю.н., доцент, завідувач кафедри кримінального права та процесу З.Тростюк);

6) міжнародного права та порівняльного правознавства (керівник - к.ю.н., доцент, завідувач відділення міжнародного права А.Мацко).

       Засідання наукових секцій, як і робота всієї науково-практичної конференції, пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

       Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми правової системи України» пройшла на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв'язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.

 
ВІДЗНАЧЕННЯ УЧАСНИКІВ КОНФЕРЕНЦІЇ

 
         За результатами міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми правової системи України», яка проходила з 29 жовтня по 1 листопада 2009 р. в м. Алушта (АРК) оргкомітетом конференції були нагороджені Грамотами Київського університету права НАН України за кращу наукову доповідь:

  • на пленарному засіданні:
Осядла Марія, студентка Київського університету права НАН України.

 
  • на секційних засіданнях:
Кравець Ірина Мирославівна, викладач Київського університету права НАН України;

Лапко Андрій, ад'юнкт Київського національного університету внутрішніх справ;

Головчук Віталій, студент Київського університету права НАН України;

Навроцький Дмитро, студент Київського університету права НАН України;

Глушкова Тетяна, студентка Київського університету права НАН України;

Мокрозуб Олена, студентка Маріупольського державного гуманітарного університету;

Новиков Станіслав, студент Донецького юридичного інституту ДДУВС ім. Е.О.Дідоренка;

Панько Ніна, студентка Донецького національного університету;

Тесленко Вероніка, студентка Маріупольського державного гуманітарного університету;

Іваненко Михайло, студент Київського університету права НАН України;

Умірова Ольга, студентка Київського університету права НАН України;

Конончук Зоряна, студентка Київського університету права НАН України;

Мізецька Олена, студентка Київського університету права НАН України;

Кравець Олександр, студент Київського університету права НАН України;

Дроздова Юлія, студентка Київського університету права НАН України;

Шумеляк Крістіна, студентка Київського університету права НАН України.

        За додатковим рішенням оргкомітету конференції будуть визначені три найкращі наукові доповіді, автори яких отримають матеріальну винагороду.




Оргкомітет конференції
 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »