Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
У КУП НАНУ відбулася VІI Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ» - Київський університет права
Головна >> Про нас >> Новини >> У КУП НАНУ відбулася VІI Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ»
У КУП НАНУ відбулася VІI Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ»
     26 листопада 2015 р. в Київському університеті права НАН України відбулася VIІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми правової системи України».

     У роботі міжнародної науково-практичної конференції взяли участь вчені, аспіранти та студенти вищих навчальних закладів України та зарубіжних країн, зокрема:
    Доктор Аттіла Петерфалві, Президент Національного комітету із захисту даних і свободи інформації (Угорщина), Богуслав Банашак, професор, декан факультету права та управління університету Зелена Гура (Республіка Польща), доктор Петар Хрістов, декан юридичного факультету Варненського вільного університету ім. Черноризця Храбра (Болгарія), доктор Ханс Кьохлер, Президент міжнародної організації з питань науково-технічного прогресу (Австрія), Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України, Інституту законодавства Верховної Ради України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого; Рівненського інституту Київського університету права НАН України.

     Із вступним словом до учасників конференції на пленарному засіданні виступив ректор Київського університету права НАН України, професор, Заслужений юрист України Ю. Л .Бошицький, в якому зокрема зазначив, що заявлена сім років назад проблематика, не втрачає своєї актуальності. Незважаючи на те, що категорія «правова система» досліджується вченими різних наукових шкіл, представниками різних держав, науковий інтерес до розробки даної проблеми тільки зростає. Звичайно, це зумовлено інтеграційними та глобалізаційними процесами, які відбуваються як на терені України, так і на терені континентальної Європи, і в цілому в світовому масштабі. І саме тому правова система як наукова юридична категорія є об’єктом ретельної уваги та дослідження науковців.

     На адресу організаторів та учасників міжнародної науково-практичної конференції надійшли привітання, зокрема від Президента Національної академії наук України, академіка НАН України Бориса Євгеновича Патона; Голови Союзу юристів України Валерія Олександровича Євдокимова; від колективу Інституту політології та права та директора Богдана Івановича Андрусишина.
     У наукових доповідях, піднімалися актуальні питання проблем розвитку та функціонування сучасних правових систем та окремих інституційних елементів, зокрема
     Актуальні проблеми договірного права: сучасний період (Луць В.В., академік НАПрН України, завідувач кафедри цивільного та трудового права Київського університету права НАН України, д.ю.н., професор), Особливості організованих форм тероризму в сучасній Україні (Кваша О.О., завідувач кафедри кримінального права та процесу Київського університету права НАН України, д.ю.н., професор), Антикорупційна політика держави: виклики сьогодення (Армаш Н. О., в.о. завідувача кафедри конституційного, адміністративного, господарського права та процесу Київського університету права НАН України, д.ю.н., доцент); Національне агентство України з питань протидії корупції: правовий статус і проблема його реалізації (Кисіль Л.Є., доцент кафедри конституційного, адміністративного, господарського права та процесу, к.ю.н.); Сучасні міжнародно-правові інститути боротьби з нелегальною міграцією (Книш С.В., доцент кафедри спеціальних юридичних дисциплін Рівненського інституту Київського університету права НАН України, к.ю.н.). та інші проблеми.

     Робота міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні проблеми правової системи України» здійснювалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

     За результатами роботи оргкомітет конференції визначив найкращі наукові доповіді учасників, які були нагородженні ДИПЛОМАМИ за науково-обґрунтоване дослідження сучасних проблем національної правової системи України. Дипломи та цінний подарунок переможцям вручив ректор університету професор Ю. Л. Бошицький.

      Обрана тематика міжнародної науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.

     Обмін досвідом, думками, аналіз процесів та проблем правової системи, які характерні для сучасного стану розвитку, дали можливість присутнім на VІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні проблеми правової системи України» напрацювати та схвалити Рекомендації.

Оргкомітет конференції

 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »