Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 51

Notice: Undefined variable: mosConfig_live_site in /home/clients/kul/index.php on line 52
ЗВІТ про проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького» - Київський університет права
ЗВІТ про проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького»
ЗВІТ
про проведення
Всеукраїнської науково-практичної конференції
«ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького»




       18 лютого 2010 р. під егідою Київського університету права НАН України та Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького», участь у якій взяли провідні науковці, аспіранти та студенти вищих навчальних закладів та установ, зокрема Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету, Національного університету ДПС України, Академії адвокатури України, Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, МАУП, Рівненського інституту КУП НАН України.


       У роботі конференції взяли участь почесні гості, зокрема Міністр юстиції України Оніщук М.В, Прес-секретар Уповноваженого ВРУ з прав людини Левченко І.В., Радник Уповноваженого ВРУ з прав людини Ковтун А.Г., керівник консульсько-правового відділу посольства ФРН Крістіане Хульманн.
       З привітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Київського університету права НАН України, професор, заслужений юрист України Бошицький Ю.Л., в якому зазначив, що проведення наукового форуму присвячено видатному українському науковцю та державному діячу, стало вже традицією для університету, оскільки дозволяє гармонійно поєднати наукову діяльність, фахове спілкування видатних вчених у сфері міжнародного і національного права, розширювати коло наукових інтересів та зв’язків з представниками інших вищих навчальних закладів та наукових шкіл. І тому, такий щорічний науковий форум в пам'ять В.М.Корецького, має глибоку наукову та освітянську мету.


       Міністр юстиції України Оніщук М.В. у своєму виступі зазначив, що цьогорічні читання є особливими, оскільки правнича спільнота відзначає 120-ту річницю з Дня народження видатного українського юриста Володимира Михайловича Корецького, який зробив вагомий внесок у розвиток юридичної науки, зокрема міжнародного приватного і публічного права, порівняльного правознавства, історії права. Багатогранною була його діяльність у царині прав людини. Як перший заступник голови Комісії ООН з прав людини у 1947-49 роках, він брав активну участь у розробці проекту Загальної декларації прав людини. Зібрання поважних учасників читань у стінах вищого юридичного навчального закладу, який був заснований академічним інститутом, що носить прізвище Володимира Михайловича, є знаковою подією. Безперечно, розвиток наукових ідей і теорій неможливий без публічного обміну досвідом. Саме тому, проведення подібних заходів є тим майданчиком, з якого починаються розбудова правової держави і розвиток громадянського суспільства.


       Директор Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України Шемшученко Ю.С. у своєму виступі зазначив, що проведення саме такого наукового форуму викликане великою повагою до імені великого вченого та його наукової спадщини, яка і нині становить неабиякий інтерес для юридичної науки та практики. До наукових досліджень проблем міжнародного права та порівняльного правознавства В.М.Корецький долучив цілу плеяду українських правознавців, які нині продовжують його справу.


       Конференція проходила у формі пленарного засідання, під час якого були обговорені питання ролі наукової спадщини В.М.Корецького для сучасного стану науки міжнародного права та порівняльного правознавства.
       У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні піднімалися проблеми діяльності міжнародних організацій, зокрема питання ролі ООН в формуванні системи міжнародного миру та безпеки, боротьби з міжнародною злочинністю; механізми миротворчих операцій ООН, роль Міжнародного Червоного Хреста щодо захисту осіб постраждалих в період воєнних конфліктів, роль міжнародних неурядових організацій тощо.
       Всеукраїнська науково-практична конференція «ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького» відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів тез та доповідей учасників конференції.


       За результатами Всеукраїнської науково-практичної конференції «ІІІ Наукові читання присвячені пам’яті В.М.Корецького» її учасниками підготовлені та схвалені Рекомендації.




Оргкомітет конференції
 

Підписка на новини




Контакти

 

Поштова адреса:
Електрона адреса:
Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script
Телефон для довідок:
(044) 423-74-71
Телефон довіри:
(044) 409-23-28

 

Більше »